Menu

Zet het Vlaams Opleidingsverlof op een leuke manier in

15 oktober 2019

Leren en werken combineren? Vanaf 1 september 2019 wordt het nog net iets evidenter? Met de Vlaamse opleidingsincentives geeft de Vlaamse Overheid immers de werknemers een duwtje in de rug. Wil je als werkgever hier het maximale nut uit puren en je werknemers op een aangename manier wat laten bijleren? Dan valt een teambuilding of -coaching zeker te overwegen.

Nieuwe wetgeving omtrent opleidingen

Werknemers in de priv├ęsector hebben onder bepaalde voorwaarden recht op het Vlaams opleidingsverlof (VOV). Ze mogen afwezig zijn op het werk om een opleiding te volgen, terwijl hun loon wordt doorbetaald. Na de opleiding kan de werkgever een forfaitair bedrag terugbetaald krijgen als compensatie. De voorwaarden betreffende deze opleidingen vind je hier. Weet dat die Vlaams Opleidingsverlof het vroegere Betaald educatief verlof vervangt. Je werknemers beter en sterker maken hoeft echter niet op een klassieke manier? Waarom niet fun en leren combineren en kiezen voor een teamcoaching met pit?

Geen theorie, maar 4 of 8 uur amuseren

Uiteraard kun je als werkgever deze opleidingen faciliteren. Werknemers kiezen uiteindelijk zelf maar als je moet kiezen tussen 4 of 8 uur theorie, terwijl je je ook gedurende dezelfde tijd kunt uitleven, amuseren en nog iets bijleren ook, waarvoor zou jij dan kiezen? Tijdens onze teamcoaching steek je heel wat op, waardoor je je competenties vergroot.

Een werknemer heeft trouwens recht op 125 uur opleiding per jaar. Als werkgever kun je de loonkost en de sociale bijdrage wel recupereren. Hoe je dat doet lees je hier.

KMO-portefeuille

Wist je trouwens dat Sint-Jozefhoeve ook een geregistreerd dienstverlener is voor de KMO-portefeuille. Op deze manier kun je als werkgever een flink stuk van de investering recupereren. Wil je hier meer over weten, vraag ons dan gerust om meer info. Een opleiding hoeft zeker niet doodsaai te zijn!