Menu

Waarom teambuilding ook wat voor jouw bedrijf is?

1 september 2019

Teambuilding valt tegenwoordig niet meer weg te denken. Het nut van een dagje uit met het team, samenwerken en met elkaar communiceren? Wel, daar kunnen we een heel aantal voordelen van opsommen. Wij zetten voor jou even wat redenen op een rijtje. Waarop wacht je nog om met jouw team aan de slag te gaan en een onvergetelijke dag te beleven op de Sint-Jozefhoeve?

Teambuilding - Sint-Jozefhoeve

 

Het nut van teambuilding: 4 redenen op een rijtje

Reden 1: Meer werkplezier

Reken maar dat een teambuilding kan bijdragen aan het werkplezier en de arbeidsvreugde. Aangezien je met je collega’s moet samenwerken doe je dit maar beter op een aangename manier. Vaak wordt een teambuilding ook als een plezierig uitje ervaring, even weg van de werkplek. Heel wat medewerkers beschouwen het ook als een beloning. Het resultaat is alvast dat teams elkaar beter leren kennen, vaak met meer begrip en werkplezier tot gevolg. Een investering in een teambuilding verdient zich dus snel terug.

Wist-je-datje
Teambuilding laat het ziekteverzuim dalen.

 

Reden 2: Teams gaan beter communiceren

In een bedrijf is een manke communicatie één van de belangrijkste redenen waarom het soms misloopt. Door teambuilding gaan teams en medewerkers beter met elkaar communiceren. Omdat je de persoon achter de collega beter leert kennen, ga je ook effectiever communiceren, waar de afdeling of zelfs het hele bedrijf baat bij heeft.

Teambuilmding - Communicatie

Reden 3: Mensen gaan beter met elkaar samenwerken

Nee, medewerkers steken elkaar meestal niet bewust stokken in de wielen, maar vaak kan de samenwerking wel beter. Teambuilding bevordert dit. Zo moeten mensen tijdens de leuke opdrachten op de Sint-Jozefhoeve wel met elkaar samenwerken om resultaat te boeken. Ook als leidinggevende krijg je tijdens een teambuilding heel wat waardevolle inzichten, waar je op de werkvloer kan op inspelen. Je medewerkers leren elkaar ook beter te vertrouwen, wat argwaan op de werkvloer doet smelten als sneeuw voor de zon.

Reden 4: Teambuilding draagt bij aan een ontspannen sfeer

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan, toch? Er wordt al heel wat van medewerkers gevraagd, af en toe ontspannen en lachen is nodig. Ook indien er conflicten heersen op de werkvloer kan een teambuilding een oplossing bieden. Vaak zorgt een andere dynamiek voor andere gesprekken en komen de tongen los.

 

 

De voordelen van een teambuilding ervaren?

Wil jij en je team ook de voordelen van een geslaagde teambuilding ervaren? Bekijk de mogelijkheden op de Sint-Jozefhoeve en laat je inpakken door de ontspannen sfeer en het boerderijleven. Meer weten? Geef ons een seintje en we bekijken samen met jou de mogelijkheden.