Menu

WEIDE spelen

Maak van het wei-gevoel een wij-gevoel.

De WEIDE spelen zijn unieke, grappige en originele land- en tuinbouwspelen in – je raadt het al – een  weide op ons melkveebedrijf. Tijdens elke opdracht spelen steeds andere bekwaamheden een grotere of kleinere rol: tactiek, kracht, durf, inzicht, behendigheid en teamwork. Deze combinatie van plezier en kennis, gekoppeld aan een gezonde competitiegeest, zorgt ervoor dat het wei-gevoel snel verandert in een wij-gevoel!

Ontdek de verschillende WEIDE spelen.

Wij, Luc en Marina, hebben heel veel werk op onze boerderij. Omdat de boerderij onze passie is en wij graag hebben dat het werk goed gedaan, vragen we uw hulp bij een aantal klusjes op de boerderij.

Afhankelijk van de tijd kunnen volgende spelen gespeeld worden:

Mollenloop

Mollenloop

We hebben heel veel last van mollen in de weide. Aangezien zand niet goed is voor de kwaliteit van het gras, moeten de molshopen worden verwijderd. Help je ons met het plattrappen van de molshopen?

Kippenkot

Kippenkot

Het kippenkot is helemaal versleten en valt bijna uit elkaar… Maar toch moeten de kippen op stok geraken. Kunnen jullie daarbij helpen? Zorg er wel voor dat het hok niet uit elkaar valt en de kippen niet op de grond belanden!

Vallende appels

Vallende appels

In onze appelboomgaard hangen de appels al enige tijd rijp aan de takken, ze kunnen elk moment naar beneden vallen. Slagen jullie erin om de appels op te vangen in de mand voor ze op de grond vallen?

Koeien knallen

Koeien knallen

We hebben een vervelende buur die onze koeien altijd bekogeld met projectielen. En dat is natuurlijk niet goed voor de melkproductie! Kunnen jullie ons helpen om de koeien van de weide naar de stal te leiden?

Wortelwandeling

Wortelwandeling

Ons veld met wortels is onder water gelopen, waardoor er een grote kans is dat ze gaan rotten. Kunnen jullie de resterende wortels rooien voor ons? Let op dat je zelf niet in het water belandt!

Schapen gapen

Schapen gapen

De schaapskudde is ontsnapt en moet terug naar de boerderij worden gebracht. Kunnen jullie ons daarbij helpen? Een tip: kijk goed naar de reacties van de schapen …en van je teamgenoten.

Schapen voor dummy’s

Schapen voor dummy’s

Voor we de echte schapen gaan vangen, oefenen we met de pluchen schapen (schattig hé). Door samen aan de touwtjes te trekken, kan je ze in hun stalletje krijgen.

Interesse? Vraag nu een offerte aan! Gratis en vrijblijvend binnen 48u