Menu

Stap jij in de klompen van de boer?

8 juli 2019

Samen met je team onverwachts een boerderij moeten overnemen, runnen en zorgen dat alles gesmeerd loopt. Niet evident, maar reken maar dat je er als teamcoaching heel wat van opsteekt. Wel, dat is exact de insteek van ‘In de klompen van een boer’, het nieuwe teamcoaching concept van de Sint-Jozefhoeve in samenwerking met The3House.

Run eens een boerderij

Het concept? De boer en boerin moeten naar het buitenland, terwijl jij en je team wordt gevraagd je te komen inwerken en op termijn even over te nemen. Echter, als het koppel halsoverkop net iets sneller dan verwacht moet vertrekken en de informatieoverdracht nog niet volledig heeft plaatsgevonden, sta je er alleen voor. Een pittige uitdaging! Gedurende twee dagen ga jij op de Sint-Jozefhoeve aan de slag, stroop je de mouwen op en probeer je deze klus zo goed mogelijk af te ronden.

 

Teamcoaching met een plan

Aangezien je niet alle info hebt, zul je deze samen met je team bij elkaar moeten sprokkelen op de boerderij. Info wordt op het domein gezocht, er wordt een werkverdeling opgesteld, terwijl je deze de 2de dag ook effectief uit te voeren. Eten geven, melken, … het komt allemaal aan bod.  Houd er rekening mee:  het werk op de boerderij begint rond 6 uur!

Dit concept legt leiderschap bloot, geeft aan wie een kei in planning is, wie het voortouw neemt en hoe er samengewerkt wordt. De stress kan hoog oplopen, de prioriteiten zijn niet voor iedereen gelijk en meer dan een Skype call met de boer en boerin om wat vragen te stellen, is niet voorzien.

Professionele coaches zorgen 2 dagen lang voor de nodige begeleiding en de evaluatie achteraf. Ongetwijfeld leidt dit tot waardevolle inzichten en werkpunten die meegenomen kunnen worden naar het eigen bedrijf. Zo blijkt efficiënt communiceren en samenwerken vaak een struikelblok.

Deze teamcoaching richt zich in eerste instantie op directieteams en het hoger management. Zo was recent het directieteam van het Nederlandse Fibrant op bezoek om twee dagen de boerderij te runnen.

 

Zelf deelnemen?

Wens je meer info of zelf 2 dagen lang ondergedompeld te worden in het leven van een boer? Neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over.