Menu

Sint-Jozefhoeve steunt Special Olympics

2 september 2014

Op zaterdag 13 september 2014 gaan in Antwerpen de Europese Zomerspelen 2014 van de Special Olympics van start voor zo’n 2.000 atleten met een mentale handicap uit 58 landen. De gemeente Balen heeft zich (net als 55 andere gemeentes) geëngageerd om de dagen voorafgaand aan de Spelen gastgemeente te zijn voor de atleten van Isle of Man (een eiland in de Ierse Zee). http://www.balen.be/thema/1893/special-olympics

Vierdaags verblijf in Balen

Van 9 tot en met 12 september 2014 zal Balen 27 atleten, hun coaches en begeleiders van het Isle of Man onderdompelen in onze Belgische (en uiteraard ook Balense) cultuur. Zo kunnen ze zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving en toeleven naar hun wedstrijden. We hebben in Balen al een sterke traditie in het integreren van sportieve personen met een mentale handicap, denk maar aan de jaarlijkse Andere Sportdag in de Bleukens. Maar als gastgemeente voor een delegatie van atleten van de Europese Zomerspelen van de Special Olympics is toch nog van een andere orde.

Teambuilding op de Sint-Jozefhoeve

De atleten van Isle of Men komen op 10 september 2014 hun teamspirit nog verhogen tijdens een teambuilding activiteit op de Sint-Jozefhoeve. Samen met hun begeleiders zullen ze de aangepaste spellen spelen waarbij ze ook kunnen kennismaken met het huidige plattelandsleven op de boerderij. Door deze ondersteuning wil de Sint-Jozefhoeve zijn sociaal engagement opnemen naar de sociale sector en samenleving. We zullen hen een onvergetelijk dag bezorgen en wensen alle atleten veel succes tijdens de Special Olympics.