Menu

Kinderen maken kennis met de boerderij

31 oktober 2019

De kennis van kinderen over boerderijdieren? Zeker bij stadskinderen kan dat al eens tegenvallen. Nochtans leren kinderen heel wat van dieren en van het leven op de boerderij. Daar speelt Sint-Jozefhoeve met zijn kindereducatie dan ook perfect op in. Op een leuke, leerrijke manier brengen kinderen hier tijd door op het erf en proeven ze van het échte leven op de boerderij. Reken maar dat ze er keer op keer wild van zijn. Jouw school ook op bezoek in 2020? Neem dan snel contact op.

Kinderen op de boerderij met voederbakken in de hand

Weer een geslaagde dag op een echte boerderij

 

Meer dan enkel diertjes kijken

Waar het op een kinderboerderij al te vaak bij diertjes kijken blijft, worden de kids in de Sint-Jozefhoeve ondergedompeld in de boerenstiel. Meer nog, ze moeten écht aan de slag! Na een hartelijke ontvangst steken ze de handen uit de mouwen en draaien ze (beperkt) mee op de boerderij. De KOEklusjes moeten immers uitgevoerd worden:

  • maïs voeren aan de koeien
  • ezels voederen met gras
  • een kunstkoe melken die echte melk geeft

Je maakt het hier allemaal mee. Niet alleen leveren de bengels de nodige inspanningen, ze steken er ook heel wat van op. Kindereducatie met meerwaarde én in een gezonde omgeving.

Kalfjes krijgen eten van kindjes

Smakelijk eten!

 

Populair bij scholen en verenigingen

Heel wat groepen, scholen en organisaties houden het niet bij één bezoekje, een teken dat het werk op de Sint-Jozefhoeve in de smaak valt. De gastvrije ontvangst op kindermaat met een glaasje verse melk, een plakje cake en een gulle glimlach, zijn daar vast niet vreemd aan. Hier wordt gewerkt op kindermaat en voor de nodige begeleiding gezorgd. Een halve dag lang sloven de kids zich uit, ravotten ze dat het een lieve lust is en gaan ze vervolgens met een heleboel nieuwe kennis en heerlijk voldaan naar huis. Reken maar dat ze ondertussen weten wat een koe is en dat nooit meer vergeten.

2.500, zoveel kinderen komen er jaarlijks spelend leren op de boerderij, die ook nog effectief actief is als melkveebedrijf. Al 18 jaar lang is de Sint-Jozefhoeve een begrip op het gebied van kindereducatie. Vooral de vraag van scholen deed de tak van kindereducatie groeien als kool. Kinderen leren het boerderijleven kennen, overwinnen hun angst en bloeien vaak helemaal open. Dat valt blijkbaar in de smaak bij leerkrachten en directies.

 

Het boerderijleven zelf beleven?

Als school, organisatie of vereniging kinderen zelf het boerderijleven laten ervaren? Neem dan zeker contact op met ons. Wij hebben verschillende arrangementen en garanderen alvast een halve dag kinderpret en kindereducatie.

Wist je trouwens dat naast het boerderijleven als initiatie voor kinderen, we ook teambuildings organiseren? Ook volwassenen kunnen immers een hoop pret beleven en nieuwe inzichten opdoen op de boerderij!