Menu

Het verhaal van Luc Nouwen, agrarisch ondernemer

18 januari 2016

SJH: Luc, Wat steken andere bedrijven op van jullie aanpak?

lucnouwenLuc: “Ik ben een ondernemer en een atypische landbouwer.

Ondernemer omdat ik voortdurend innoveer en op zoek ga om mezelf en mijn bedrijf te ontplooien. Bijvoorbeeld: ik zet de stap van teambuilding naar duurzame teamontwikkeling. Daarvoor volg ik de nodige trainingen.

Een atypische landbouwer omdat ik met minder middelen en een middelen en een aparte manier van werken opvallend hogere rendementen behaal. Bijvoorbeeld: ik zet hard in op moderne technologie en intense dierenzorg, waardoor koeien meer vrijheid hebben. Resultaat? Een hogere melkproductie.

Die filosofie trek ik door naar de organisaties die langs komen op de Sint-Jozefhoeve. We gaan voor een wetenschappelijk onderbouwde aanpak die leidt naar een sterker en duurzaam resultaat. We innoveren met nieuwe tools die de interactie tussen deelnemers stimuleren. En klanten, die heb ik niet. Wel gasten. Waar we goed voor zorgen.”

SJH: Waarom aan teamontwikkeling doen op het domein van een boerderij?

Luc: “Deelnemers nemen afstand. Uiteraard letterlijk van hun werkplek. Maar ook weg van de drukte van het bedrijf, vaak ook weg van de verstedelijking en de stress. Bij ons komen ze terecht in een groen en ondernemend kader. Er heerst voldoende rust zodat we enkel met onze natuurlijke ik werken. En tegelijk gaan we als “persoonlijke ondernemers” met onze eigen ontwikkeling aan de slag.

SJH: Welke organisaties komen langs?

Luc: “We verwelkomen organisaties uit verschillende sectoren. We werken met KMO’s, met afdelingen uit grotere bedrijven, en met organisaties uit de non-profit sector: denk maar aan gemeentelijke diensten, scholen, ziekenhuizen enz. Het deelnemersveld is ook zeer divers: van managers over arbeiders, dokters en leerkrachten. Iedereen draagt immers persoonlijk leiderschap in zich.”