Menu

Een uniek concept binnen teambuilding en coaching

4 oktober 2016

Waar het traditionele aanbod van teambuilding en coaching stopt, begint SJH Teaming. Ze brengen een uniek en innovatief concept in kaart. SJH vinden we in het landelijke Balen, op de Sint-Jozefhoeve, ver weg van de grootstedelijke drukte en trammelant.

Koeien knallen, schapen gapen,… Wat kunnen deze spellen, buiten een stevige portie leute en plezier, betekenen voor de algemene gezondheid van een organisatie of bedrijf? Waar de traditionele teambuildings zich focussen op een leuke dag dollen met collega’s ten behoeve van de groepsgeest, zijn coachings vaak wat kil, berekend en prestatiegericht.

SJH Teaming team

Werkgeluk

SJH Teaming ontwikkelde een eigen concept dat inzet op werkgeluk door het begrijpen en inschatten van jezelf en je collega’s. “We vertrekken vanuit Management Drives, waarmee we een persoonlijk profiel van ieder teamlid kunnen opmaken”, zegt Pascale Lequesne. “Tijdens een aantal spellen zien we hoe mensen functioneren in een groep en merken we dat het profiel ook echt klopt.” Sarah-Jane Carey vult aan: “Bedoeling is om binnen een democratische structuur de lijntjes uit te tekenen voor een goed functionerend team. Op het einde van de dag kunnen we de organisatie die beroep op ons doet een handige tool aanbieden waarmee ze kunnen zien welke mensen best samenwerken in bepaalde omstandigheden. Om het nog gemakkelijker te maken, is die tool zelfs in een app gegoten.” De Sint-Jozefhoeve het innovatieve landbouwbedrijf van Luc en Marina is een uitstekend kader voor teambuilding en Teaming.

Een gouden team

Met de juiste mensen op de juiste plaats kunnen bergen worden verzet, dat bewijst het SJH-team. Luc Nouwen is een agrarisch ondernemer, actief in een hoogtechnologische hoeve met melkvee. “Door onze activiteiten uit te breiden met teambuildings en teamings zijn onze koeien geen doel meer maar een middel.” Pascale Lequesne leerde Luc kennen op een netwerkevent. “We raakte aan de praat over wat er mogelijk was op een boerderij en hebben met de tools die we hadden een concept gemaakt.” Eddy Smits, HR-visionair en kundig spreker van dienst is een boeiend verteller die alles transparant en duidelijk kan uitleggen. Sarah-Jane Carey runt een eigen coachbedrijf. “Dit verhaal is een aanvulling op wat ik nu al doe in bedrijven.” Met pelbegeleiders Marina Geuens, Jolijn Minnen en Bart Boets heeft SJH een gouden team.

In de kleuren kijken

kleurenlijnenSJH Teaming werkt met Management Drives methode. Deze doorgrondt de leidende denkpatronen en gewoontes van mensen die uit 6 drijfveren ontstaan. Via 6 kleuren, met elk een specifieke drijfveer wordt het mogelijk om te voorspellen hoe een team functioneert. “Een complexe materie wordt zo vertaald, dat het eenvoudig kan worden toegepast”, zegt Pascale. “Door betere inzichten op jezelf en de mensen in je omgeving kan een team beter functioneren.”

Out of the box

outoftheboxTerwijl andere coachings plaats vinden op de eigen locatie van de organisatie, is het SJH team letterlijk op de boerenbuiten actief. “Weg uit de comfortzone, letterlijk out of the box”, zegt Sarah-Jane. “Op een andere locatie vallen de structuren van binnen het bedrijf weg. Ieder individu vertrekt op gelijk niveau en dat maakt het net interessant. Via de kleurprofielen die vooraf, door middel van vragenlijsten, werden aangemaakt kunnen we observeren hoe deelnemers zich in teamverband gedragen. Mensen leren zichzelf beter kennen en begrijpen ook waarom collega’s op een bepaalde manier handelen. Met een portie gezond boerenverstand verwerft men de nodige inzichten: om gelukkig te zijn binnen een team en om als team beter te functioneren.”

Heb je zelf interesse? Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.