Menu

Deze groepen zijn allemaal welkom op de boerderij

17 januari 2020

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen dat binnenkort start op de Sint-Jozefhoeve (SJH). Tussen maart en december ontvangen Luc en Marina tot 250 groepen op hun erf. Maar wie is er nu allemaal welkom?

Eerst en vooral: iedereen is welkom. De arrangementen die je kan kiezen zijn echter gebaseerd op groepen. Dat kunnen zijn:

  • Medewerkers van bedrijven, zowel KMO’s als multinationals
  • Personeel uit instellingen zoals scholen, ziekenhuizen, woonzorgcentra, gemeentes en steden, etc
  • Bedrijven en instellingen die een familiedag willen organiseren, waar ook de partners en kinderen welkom zijn
  • Middelbare scholen die op sportdag komen (vanaf het 4e middelbaar)
  • Verenigingen en clubs zoals sportclubs, toneelverenigingen, culturele verenigingen, jeugdbewegingen en -diensten, speelpleinwerking, etc.
  • Vrijgezellen en gewone vriendengroepen
  • Families, bestaande uit meerdere gezinnen

Elke keer meer

Die verscheidenheid is er natuurlijk niet van vandaag op morgen gekomen. In 2000 waren schoolkinderen welkom en kon je als volwassene een leerrijke rondleiding krijgen op de boerderij. Elk jaar steeg het aantal bezoekers.

In 2008 breidden de mogelijkheden uit met de eerste versie van de teambuilding. Twee jaar daarna ontstond het concept zoals je het nu kan meemaken: “’t pure wei-gevoel”. Nog eens zes jaar later, in 2016, kon je bovenop de teambuilding ook coaching bijboeken. Een mooie plus want nu kan je de theorie die je geleerd hebt tijdens de coaching, omzetten in de praktijk dankzij de teambuilding.

Ken je onze arrangementen al? Bekijk het overzicht.

Flexibiliteit zorgt voor betrokkenheid

De weidespelen die je tijdens de teambuilding speelt zijn dezelfde voor elke groep. De enige paramaters die verschillen is hoeveel tijd je hebt om ze te spelen (een halve of hele dag) en de grootte van de groep.

Iedereen kan aan de spelen deelnemen: man of vrouw, jong of oud, sportief of net iets minder vlot. Elk spel kent rustige en actieve rollen, je kiest gewoon zelf welke rol jou het meeste ligt. Door die flexibiliteit kan iedereen meedoen, ook mensen die op het eerste zicht uit de boot zouden vallen: oma en opa, een zwangere nicht, papa met rugpijn, …

Toch geen deelname mogelijk? Dan supporter je gewoon langs de zijlijn voor je favoriete team. Vraag naar de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen.

Echte of virtuele tegenstanders

Bij de spelen is fun het belangrijkste, maar vergeet het competitie-element niet. Je speelt telkens in 2 teams tegen elkaar. Elk team bestaat uit 5 tot max. 10 deelnemers. Er kunnen tot 12 teams meespelen, waarbij elk team tegen zoveel mogelijk andere teams van collega’s, familie of vrienden speelt.

Ben je met minder dan 10, dan strijd je als 1 team tegen een virtuele tegenstander. Bij elk spel kan je bepaalde doelstellingen halen. Hoe meer geslaagde doelen, hoe groter de kans dat je een extra prijs wint. Qua motivatie kan dat tellen!

Bij families kunnen de kinderen van 12 jaar en ouder zonder problemen alle spelen op eigen houtje meedoen. Jongere kindjes spelen beter samen met een volwassene, omdat bepaalde toestellen vrij zwaar zijn.

Voor bedrijven die een familiedag inclusief kindjes willen organiseren, organiseren we activiteiten op hun maat: klusjes op en een speurtocht rond de boerderij, knutselactiviteiten en boerderijspeelgoed. Aan alles wordt gedacht! Bekijk de fotogalerij voor inspiratie.

Veel volk is altijd leuker

Luc en Marina kiezen er bewust voor geen gezinnen te ontvangen. Praktisch is een gezin gewoon te klein om de weidespelen te kunnen uitvoeren, vandaar de keuze voor een familie. Elke groep wordt ook begeleid door iemand van SJH, wat de totaalsom voor een gezin (te) hoog kan maken.

Voor grote groepen is er zeker plek, al zijn er natuurlijk ook limieten:

  • Teambuilding: minimum 5 personen en max 120 deelnemers (10 x 12 teams).
  • Familiedag van bedrijven: bovenop de 120 deelnemers kunnen er nog 80-100 kinderen deelnemen aan de activiteiten.
  • Educatie: daar is de groep met kinderen beperkt tot vb. 60 kinderen in de voormiddag en 60 in de namiddag. Eenmaal op de boerderij worden de groepen in 2 gedeeld. Toch een grotere groep? Dan gaat groep 1 naar activiteit A en groep 2 naar activiteit B. In de namiddag worden de groepen gewisseld.

Meerdere grote(re) groepen volwassen tegelijk kunnen ook. Zijn er verschillende bedrijven op dezelfde dag op teambuilding, dan speel je op hetzelfde veld, maar gewoon niet tegen elkaar.

Overnachten gaat niet op de hoeve. In de buurt zijn wel leuke adresjes waar je kan logeren als je meerdere dagen blijft.

Korting in ruil voor ambassadeurschap

Families, verenigingen en vrijgezellen genieten van 15% korting per deelnemer. Vaak is hun financiële slagkracht niet zo hoog. Vooral echter worden ze ambassadeur van de spelen naar hun omgeving toe, vb. collega’s. Op die manier ziet de hoeve nieuwe klanten komen. Als bedrijf kan je trouwens gebruikmaken van de KMO-portefeuille.

De hoeve kijkt er naar uit elk type groep opnieuw te verwelkomen in 2020 – meermaals 🙂 Het persoonlijke doel voor Luc en Marina? Een groot bedrijf dat zijn familiedag hier laat doorgaan of een professionele sportclub op teambuilding. Altijd welkom!