Menu

Belevingsdag SJH Teaming

5 oktober 2016

Herkent u dit ook: u kiest een kleur in de gespecialiseerde verfwinkel om uw bureau een fris likje te geven. U smeert het stroperige goedje breed uit. Een wereld gaat open: “Aha, zo ziet die kleur er écht uit!”. De kleur krijgt een leven en een karakter.

Zo ervaarde ik de belevingsdag van SJH Teaming. De zon stond hoog en straalde. Ideaal om kleuren, (of in het vakjargon: “drijfveren”) in hun perfecte perspectief te zien.

Drijfveren

img_0725Hoe zit dat ook weer in elkaar? Bij SJH Teaming gebruiken de drie professionele coaches en de vier ervaren spelbegeleiders Management Drives. Dat is een onderbouwde methode om uw drijfveren (of voorkeuren) helder in kaart te brengen. Welke zijn uw dominante drijfveren? En welke zijn onderliggend? En wat is de impact van uw voorkeur op het team? De antwoorden vond ik allemaal op mijn “Personal Business Profile”. Geen saai rapport. Wel een toegankelijke A4 met veel beeld.

Oranje is mijn voorkeur. Dat betekent: ik ga voor resultaten. Ik zie vooral kansen en minder obstakels. Ondernemingszin, I love it!

Lijfelijk

img_0760Samen met de andere bezoekers bekeken we eerst aan tafel ieders profiel. En toen gooiden we ons op de outdoor spelen. Wat een prachtige live-illustratie! U herkent al snel wie focust op het winnen, wie kiest voor harmonie in de groep, en welke mensen eerst een groot plan bedenken. U ervaart letterlijk aan den lijve wat uw drijfveren betekenen wanneer u een opdracht aanvat. En wat het effect is op de teamwerking.

Bijvoorbeeld: De wrijving in een team ontluikt zich. Die wrijving toont zich soms letterlijk bij een hachelijke positie in een verrassend outdoorspel. Humor verzacht de pijnlijke openbaring.

Exploreer en ontdek

img_0749De coaches bespreken vooraf duidelijk de doelstelling: wat wil het team bereiken? Waar zitten knooppunten? Hoe vullen teamleden elkaar aan? En waar raken ze elkaar niet? Bijvoorbeeld: soms teams mikken teams vol op resultaatgerichtheid (hoe ontginnen we de oranje kleur in ons team), of willen ze leren om meer out-of-the-box te denken (zoek de gele kleur), of gaan ze eenvoudigweg voor een constructievere communicatie (ken elkaars drijfveren en de dominante kleur van het team).

Finale resultaat

  • Elk team beschikt over een goed zelfinzicht.
  • Alle teamleden geven elkaar feedback.
  • Hachelijke onderwerpen zijn bespreekbaar.
  • Het team zet ieders sterktes en voorkeuren zodanig in dat het gewenste resultaat daar staat.

Prikkel

Ik keerde met een hoofd vol inspiratie huiswaarts. Want zo’n teamcoaching is niet alleen denken en praten rond een tafel. Het is ook doen tijdens de outdoorspelen op het gigantische groene gazon van de Sint-Jozefhoeve. Een mentale en fysieke topervaring. Wat onthoudt u het langst? Een zware denkoefening in een bureau? Of een fysieke ervaring die al uw zintuigen heeft geprikkeld?

Auteur en bel(i)ever : Gert Verlinden, Head of Talent Management