Menu

3 vragen aan Pascale Lequesne, Game Changer met behulp van Management Drives

18 januari 2016

SJH: “Dag Pascale. Jij bent echt overtuigd van de kracht van de natuur op het menselijk gedrag?

pascalePascale: “De natuur geeft ons rust en brengt ons terug tot wie we echt zijn. Daar ben ik van overtuigd. Onze drukke agenda, stress, jachtige to do lijstjes … verhinderen ons om bewust stil te staan bij wie we echt zijn.

Een dagje afzondering en “back to basics” zorgen er voor dat je opnieuw “aardt”. Sommige mensen ervaren dit gevoel in individuele sportprestaties. Ik zie een echte meerwaarde in vormen van coaching die de natuurelementen bewust betrekken, bijvoorbeeld wandelcoaching of equicoaching.”

SJH: Je deed een enquête bij klanten die aan al aan teambuilding deden op de SJH. Wat waren de belangrijkste resultaten?

Pascale: “In de eerste plaats waren de klanten heel tevreden: het concept is vernieuwend, de begeleiders zijn bijzonder enthousiast, de sfeer is open en gezellig.

Verscheidene klanten gaven ter plaatse op de Sint-Jozefhoeve al aan dat ze bijkomende feedback willen ontvangen over hoe hun team écht functioneert. Dat wilde ik verder onderzoeken, niet alleen bij de bestaande klanten maar ook bij prospecten. De helft van de respondenten toont reële interesse om een volgende teambuilding activiteit te upgraden naar teamcoaching en organisatieontwikkeling.

Hun motieven zijn:

  • Werken met een wetenschappelijk gestaafd persoonlijkheidsprofiel.
  • Na afloop continuïteit creëren op vlak van teamontwikkeling in de organisatie.
  • Een specifiek thema aanpakken, bijvoorbeeld hoe omgaan met een moeilijk veranderingsproces, of een mank lopende communicatie.
  • Informatie vergaren voor de HR afdeling en de directie.”

SJH: waarom hebben jullie gekozen voor Management Drives als ontwikkelingsmethode?

Pascale: “Management Drives is een kwalitatieve methode die voor een buitenstaander snel toegankelijk wordt. Iedere deelnemer ontvangt een gepersonaliseerd profielboek. Dat is opgesteld in een verstaanbare terminologie. Dat maakt deze methode bijzonder klantgericht.

Daarnaast is Management Drives erg compatibel met de teaminfrastructuur op de Sint-Jozefhoeve. Ze versterken elkaar. Drijfveren uiten zich in gedrag dat onmiddellijk zichtbaar wordt tijdens een interactieve buitenoefening. Het speelse karakter van de oefening maakt het typische gedrag van de deelnemers dan weer bespreekbaar. Gevolg: het individu en de groep gaan er mee aan de slag, begeleid door een professional.”